Joko tiedät luonteenvahvuutesi?
576
post-template-default,single,single-post,postid-576,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered

Joko tiedät luonteenvahvuutesi?

Tykkään tehdä erilaisia testejä, jotta voin oppia itsestäni ja ymmärtää itseäni paremmin. Jos et ole vielä tehnyt persoonallisuustestiä 16 persoonallisuutta niin suosittelen lämpimästi! Kun löysin sieltä oman persoonallisuustyyppini (INFJ) selvisi, että se on kaikista harvinaisin ja monimutkaisin persoonallisuus. Ei ihmekään, että välillä on ollut vaikea ymmärtää itseäni 😀

Positiivisen psykologian opinnoissa törmäsin testiin, jonka avulla voidaan testata meidän luonteenvahvuuksiamme. Se oli todella mielenkiintoinen testi! Testin avulla voi löytää omat luonteenvahvuutensa ja voi tietoisesti lähteä kehittämään niitä. Monesti ihmiset yrittävät kehittää heikkouksiaan, mutta parempiin tuloksiin pääsee, jos lähtee vahvistamaan ja kehittämään vahvuuksiaan! Luonteenvahvuudet ovat siis kykyjä, joissa on luonnostaan hyvä. Luonteenvahvuuksia on yhteensä 24.

Minun luonteenvahvuuksiani olivat mm. oppimisen ilo, uteliaisuus, rehellisyys ja sosiaalinen älykkyys. Tunnistan vahvuuteni kyllä hyvin. Erityisesti oppimisen ilo ja uteliaisuus ovat olleet sellaisia, joihin olen lähiaikoina kiinnittänyt erityisesti huomiota. Nautin siitä, että pääsen oppimaan jatkuvasti uutta ja tuntuu, että aina kun törmään kiinnostavaan aiheeseen, voin uppoutua ihan täysin sen aihealueen tutkimiseen. Sosiaalisen älykkyyden tunnistan myös. Huomaan ja aistin helposti ympärillä olevien ihmisten tunnetiloja ja motiiveja. Aistin helposti ilmapiirin ympärilläni. Tuo vahvuus liittyy myös INFJ:n persoonallisuuteeni. Sosiaalisella älykkyydellä tarkoitetaan myös empaattisuutta ja kykyä tulla toimeen toisten ihmisten kanssa. Ja rehellisyys on itselleni niin itsestäänselvyys, että sitä on vaikea edes miettiä siten, että se olisi vahvuus.

Pääset testaamaan omat luonteenvahvuutesi tällä sivustolla. Sinne täytyy ensin rekisteröityä, jotta pääsee tekemään testin. Suosittelen testiä lämpimästi! On hyvä tunnistaa luontaiset vahvuutensa, niin niitä on helpompi lähteä kehittämään.

No Comments

Post a Comment