Pätkäpaastosta apua painonpudotukseen ja energiaa arkeen
Pätkäpaastosta apua painonpudotukseen
pätkäpaasto, pätkäpaaston hyödyt, pätkäpaasto painonpudotus
505
post-template-default,single,single-post,postid-505,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered

Pätkäpaastosta apua painonpudotukseen ja energiaa arkeen

Kuulin viime keväänä pätkäpaastosta kaverini kautta. Hän oli saanut pätkäpaaston avulla viimeiset raskauksien jälkeiset kilot karistettua ja päässyt takaisin vanhoihin mittohin. Kiinnostuin tutkimaan pätkäpaastoa lisää ja selvisi, että tutkimusten mukaan siitä on monia muitakin hyötyjä, kun pelkkä painonpudotus! Kokeilin viime keväänä pätkäpaastoa ensimmäisen kerran ja sen jälkeen olen pätkäpaastoillut aina välillä. Pätkäpaaston avulla sain itsekin karistettua viimeiset, tiukassa olleet raskauskilot. 

Pätkäpaastota voi monella eri tavalla, mutta itselleni sopivin on ollut 16/8. Eli vuorokaudessa on 16 tuntia paastoa ja 8 tunnin aikaikkuna, jonka aikana syödään kaikki päivän ateriat. Itse syön klo 11-19 välillä ja aamuisin juon vaan aamukahvin. Tai pari 😉 Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös niin, että syö 5 päivänä viikossa ja paastoa 2 päivänä.

Suurimmat hyödyt pätkäpaastossa ovat

  • Rasvanpolton tehostuminen
  • Verensokerin lasku
  • Kolesterolitason lasku
  • Verenpaineen lasku
  • Positiivinen vaikutus hiusten, ihon ja kynsien kuntoon
  • Keskittymiskyvyn parantuminen
  • Energinen olo
  • Immuunijärjestelmän tehostunut toiminta
  • Solujen uusiutuminen aktivoituu
  • Tulehdustila elimistössä laskee

En ole aikaisemmin innostunut paastoista enkä edes kokeillut kovin montaa kertaa elämässäni paastoa. Paastoamisesta on kyllä monia terveyshyötyjä ja oon kokenut, että pätkäpaasto on sellainen paasto, joka itselleni sopii kyllä hyvin, koska en pystyisi olemaan montaa päivää putkeen syömättä. Kun aloitin pätkäpaaston niin huomasin, että alkuun nälän tunne aamuisin oli aika kova. Jossain vaiheessa nälän tunne tuntui kuitenkin helpottavan ja keho sopeutui pätkäpaaston rytmiin. Olo aamuisin alkoi olla enemmänkin energinen ja pirteä ja oli todella helppo keskittyä! Alkuun huomasin, että päivän ensimmäisen aterian jälkeen olo oli väsyneempi kun aamulla ja keskittymiskykykin oli huonompi. Jossain vaiheessa väsymys ensimmäisen ruokailun jälkeen jäi kuitenkin pois. Olen kyllä tykännyt pätkäpaastosta todella paljon ja se on myös helpottanut arkea, kun ei tarvi aamulla tehdä aamupalaa vaan tiputtaa vaan kahvi koneesta 🙂

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan pätkäpaastoa, jos haluat kiinteytyä, pudottaa painoa, saada energisen olon, parantaa ihon, hiusten ja kynsien laatua. Jos sinulla on perussairauksia, juttele ennen pätkäpaaston kokeilemista lääkärisi kanssa.

Jos englanti sujuu, niin alla hyvä video, joka kiteyttää pätkäpaaston hyödyt, sekä antaa hyviä käytännön vinkkejä!

No Comments

Post a Comment