Helppoja keinoja vastustuskyvyn vahvistamiseen
immuniteetti, vastustuskyky, pakurikääpä, beetaglukaani, omega-3, koronavirus, D-vitamiini, C-vitamiini
622
post-template-default,single,single-post,postid-622,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered

Helppoja keinoja vastustuskyvyn vahvistamiseen

Nyt koronan jyllätessä oman vastustuskyvyn vahvistaminen on tärkeää ja siihen kannattaa kiinnittää nyt erityisesti huomiota! Listasin muutamia keinoja, joiden avulla voit vahvistaa omaa vastustuskykyäsi helposti.

C-vitamiini

C-vitamiini vahvistaa ja ylläpitää hyvää vastustuskykyä. C-vitamiinia voi ottaa nyt vähän reilumpaa annostusta huoletta, sillä elimistö ei pysty varastoimaan C-vitamiinia. C-vitamiinia kannattaa ottaa useamman kerran päivässä, jotta C-vitamiinitasot pysyvät korkealla. Mm. Kiinassa on saatu erinomaisia tuloksia hoidettaessa koronaviruksen aiheuttamia komplikaatioita C-vitamiinin avulla.

D3-vitamiini

D-vitamiini on yksi avaintekijöistä immuunijärjestelmän toiminnassa! D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan ja muihin virustauteihin.

Pakurikääpä

Pakurikääpä lisää vastustuskykyä sekä vähentää kehon matala-asteista tulehdusta. Vastustuskykyä vahvistavien vaikutusten lisäksi pakurikäävällä on myös positiivisia vaikutuksia mm. verenpaineeseen ja kolesteroliin.

Pakurikäävästä voi keittää vastustuskykyä vahvistavaa teetä. Pakurikääpää voi ostaa myös valmiiksi jauhettuna.

Omega-3

Vastustuskyvyn vahvistamisen lisäksi omega-3 mm. ennaltaehkäisee sydänsairauksia, ehkäisee reumatauteja, tukee silmien terveyttä, vähentää matala-asteista tulehdusta, tukee ihon kuntoa, voi ehkäistä masennusta, voi auttaa ADHD-oireisiin ja voi auttaa astmaan sekä allergiaoireisiin. Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että syömässäsi omega-3 valmisteessa on tarpeeksi vahva antioksidanttisuoja, jotta omega-3 pääsee imeytymään kunnolla.

Kuitulisä

Kuitulisän avulla voidaan tukea suoliston hyödyllisten bakteereiden kasvua eli tämä on erinomainen tapa vahvistaa vastustuskykyä. Vastustuskyvyn vahvistamisen lisäksi kuitujen avulla voidaan mm. ennaltaehkäistä sydän- ja verisuonitauteja. Kuidut auttavat myös painonhallinnassa ja niitä voidaan käyttää myös toiminnallisten vatsavaivojen hoitoon.

Valkosipuli

On tutkittu, että nauttimalla valkosipulia päivittäin riski sairastua flunssaan on vähentynyt puoleen. Valkosipuli aktivoi myös ihmisen omia puolustusmekanismeja. Se myös torjuu bakteereita sekä poistaa elimistöstä kuonaa ja myrkkyjä. Valkosipulin on todettu suojaavan sydäntä, alentavan kolesterolia, alentavan korkeaa verenpainetta, ehkäisevän lonkan nivelrikkoja sekä ehkäisevän monia eri syöpiä.

Valkosipuli on luonnon oma antibiootti.

Sinkki

Sinkki vahvistaa vastustuskykyä ja tutkimusten mukaan sinkkivalmisteen nauttiminen heti flunssaoireiden alettua lyhentää flunssan kestoa noin puolella. Sairastuttua sinkkivalmisteen ottamisesta käyttöön voi olla hyötyä, sillä infektiosairaudet voivat tyhjentää sinkkivarastot nopeastikin ja tämä heikentää vastustuskykyä entisestään.

1,3/1,6-beetaglukaani

Tätä beetaglukaanin muotoa saadaan leivinhiivasta. 1,3/1,6-beetaglukaanit ovat erinomainen immuniteetin vahvistaja, sillä ne tehostavat luontaisten immuunisolujen toimintaa.

Leivinhiivasta saatava beetaglukaani vahvistaa vastustuskykyä tehokkaasti.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikan sisältämä omenahappo on vahva vastus bakteereja ja viruksia vastaan.

Uni

Unella on suuri merkitys meidän immuunijärjestelmäämme! Uni vaikuttaa meidän kykyymme torjua vilustumista ja flunssaa. Tutkimusten mukaan univaje vaikuttaa immuunijärjestelmään ja vähentää kykyä taistella infektioita vastaan. Pidetään siis huoli siitä, että nukumme tarpeeksi!

Tässä muutamia hyviä keinoja, miten voit itse vahvistaa vastustuskykyäsi. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta <3

No Comments

Post a Comment